1 Mart 2012 Perşembe

BEYİN BEDAVA



Bloğunuzu canlı tutmak takipçileriniz için en önemli olaylardan biriymiş.Yazı,şarkı,video gibi postlarla bloğun devamlılığını sağlamak gerekirmiş filan filan bir şeyler.Bir kaç gündür hiç post atmayınca kendimi kötü hissettim.Arada İzmir'e de gelince bir konsantrasyon sorunu yaşadım haliylen.Ama yine de sizleri düşündüm ve muhteşem bir yazı kaleme almak istedim.Herkese de kaleme almak istedim yazmam,sadece özel bir durum olduğunda bu deyimi kullanırım.Böyle de cool bir herifim.27 yaşındayım.Yer yer tedirginim.İşte bahsettiğim konsantrasyon sorunu böyle bir şey.Yazı nerden başladı,nereye geldi,ulen n'oluyor dedirtiyor adama.Neyse gelelim asıl konumuza.ÇILBIR.Aşağıda tarifini yazıyorum.


MALZEMELER
yumurta veya yımırta.(Şahsen yımırta diyen adama günahım kadar güvenmem.Bi samimiyetsizlik var orda.)
yoğurt
sarımsak veya sarmısak.(Tercihim sarımsaktan yana).
Margarin Thatcher
toz kırmızı biber
tuz (ezik)

HAZIRLANIŞI
Genişçe bir sahanın yarısına kadar su koyun, tuz ilave edin ve normal ateşte kaynatın. Kaynayan suyun içine elinizi sokun eğer eliniz yanarsa istenildiği kadar yumurta kırın ve kapağı kapatarak kayısı olana kadar bekleyin.Siz Çılbır yaptığınızı zannediyorsunuz ama burda gizli bir ''kayısı üretimi'' var aslında.Ama çaktırmayın.Sarımsakları döverek yoğurtla karıştırın.Sarımsağa kafa atmaya çalışmayın.Tabaklara önce sarımsakla yoğurdu koyun üzerine pişen yumurtaları kevgirle süzerek yerleştirin.Harlı ateşte margarin thatcher'i eritin.Harlı ateş ne demek diye sormayın bende bilmiyorum,Necati Ateş'i biliyorum o kadar. Toz kırmızı biberi ilave edin ve biber yanmadan yumurtaların üzerinde gezdirin.Çılbırı hazırlarken sevginizi katmayı unutmayın,yüzünüzde hep bir gülümseme olsun.Yumurtaları kırarken kahkaha atın.Herşeyi geçtim böyle bir yazıyı sonuna kadar okuduysan sen bitmişsin arkadaş.İçin kıyılmış.Kurumuş kalmışın.Allah yardımcın olsun.Yolun ışık olsun.Anne babaya çok selam.İyi günler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder